BUDKA SUFLERA

Rocková skupina vznikla v roce 1974 ve městě Lublin.

Sestava:
Krzysztof Cugowski (voc), Romuald Lipko (key), Tomasz Zeliszewski (dr), Mirosław Stępień (bg), Piotr Kominek (key), Anna Patynek (dr), Patrycja Gola (voc), Beata Bednarz (voc)

Diskografie:
Cień wielkiej góry – 1975
Przechodniem byłem między wami – 1976
Na brzegu światła – 1979
Ona przyszła prosto z chmur – 1980
Za ostatni grosz – 1982
1974 - 1984 – 1983
Czas czekania - czas olśnienia – 1984
Giganci tańczą - 1986
American Tour - 1987
Ratujmy co się da – 1988
Greatest Hits – 1992
4 Pieces To Go – 1992
Cisza – 1993
Underground – 1993
Budka w Operze, Live From Sopot '94 – 1995
Noc – 1995
Nic nie boli, tak jak życie – 1997
Akustycznie – 1998
Greatest Hits II – 1999
Antologia 74-99 – 1999
Bal wszystkich świętych – 2000
Live At Carnegie Hall – 2000
Mokre oczy – 2002
The Best Of... – 2002
Najpiękniejsze kolędy – 2002
Palę sobie – 2003
Posłuchaj sobie – 2003
Jest – 2004

oficiální stránka:
www.budkasuflera.pl


Zpět na Polsko