Bijelo Dugme vznikli v roce 1974 v Sarajevu ve složení Goran Bregovic-g,Zeljko Bebek-voc,Goran Ipe Ivandic-dr, Vlado Pravdic-key, Zeljko Zoran Redzic-bg.Ještě v témže roce vychází první album "Kad Bi' Bio Bijelo Dugme". Rozpad skupiny nastal v roce 1989.V roce 1994 tragicky zemřel Ipe Ivandič. V roce 2005 Bijelo Dugme odehráli tři koncerty na velkých stadionech



Diskografie:


Kad bi bio bijelo dugme 1974
Šta bi dao da si na mom mjestu 1975
Iz sve snage - kompilace 1975
Eto! Baš hoću! 1976
Koncert kod Hajdučke česme 1977
Bitanga i princeza 1979
Doživjeti stotu 1980
5. april '81 1981
Singl ploče (1974-1975) 1982
Singl ploče (1976-1980) 1982
Uspavanka za Radmilu M. 1983
Bijelo dugme 1984
Velike rock balade - kompilace 1984
Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo 1986
Mramor, kamen i željezo 1987
Ćiribiribela 1988
Nakon svih ovih godina - kompilace 1990
Ma neka tajna veza - kompilace 1994



Kad bi bio

Šta bi dao da

Iz sve snage

Eto! Baš hoću!

Koncert kod

Bitanga i princeza

Doživjeti stotu

5. april '81

(1974-1975)

(1976-1980)

Uspavanka

Bijelo dugme

Velike rock balade

Pljuni i zapjevaj

Mramor, kamen

Ćiribiribela

Nakon svih...

Ma neka tajna...




neoficiální stránka:
www.bijelo-dugme.de
neoficiální stránka:
www.bijelodugme.tk
neoficiální stránka:
www.bijelodugme.net




Zpět na Jugoslávie