Skupina,založená na konci šedesátých let.Své první album Bolond Város nahrála v sestavě:Balázs Ferenc - ének, zongora, orgona Debreczeni Ferenc - dob, ének Galácz Lajos - ének, gitár Pásztor László - gitár, vokál Som Lajos - basszusgitár. Poté odchází Debreceni do Omegy.Som a Balázs do skupiny Taurus . Na jejich místa příchází Jakab Gyorgy,Redey Gabor a Ambrus Zoltan. V roce 1973 začínají vystupovat s vokální skupinou Kocbabak Trio( Csepregi Eva,Fabian Eva ,Pal Eva) pod názvem "Neoton & Kocbabak".V roce 1976 toto uskupení vydává své první album Menedekhaz. O rok později mění název na Neoton Familia a vydává další alba směřující k popu. Gyorgy Jakab zemřel v roce 1996.




Diskografie:

1971 - Bolond Varos
1976 - Menedekhaz
1977 - Csak a zene
1978 - Neoton disco (angl)
1979 - Napraforgo (angl. - Sunflower)
1980 - Santa Maria (angl kompilace)
1980 - Marathon (angl.-Listen to me)
1981 - A familia (angl.-Dandelion)
1981 - Greatest hits (angl.)
1982 - Live in Japan
1982 - Szerencsejatek (angl.-Gamble)
1983 - Aerobic (angl.)
1983 - VII (angl. - Jumpy Dance)
1984 - Karneval (angl. - Adam & Eva)
1985 - Adam es Eva
1985 - Maganugyek (angl.-Monotony)
1986 - Minek ez a circusz? (angl. - I love you)
1987 - More - Greatest hits 20 (angl.)
1987 - Autopalya (angl. kompilace)
1987 - Lehet egy kutyaval tobb?
1987 - Vedohalo nelkul
1988 - Attrakcio kompilace)
1988 - Santa Maria es a tobbiek (kompilace 1976-84 )
1988 - Vonalra varva
1989 - Abrakadabra
1990 - The best (kompilace)
1996 - Bucsu (live)
1998 - Bucsuzni csak szepen (live)


oficiální stránka:
www.neotonfamilia.com
neoficiální stránka v ruštině:
www.neo-fam.narod.ru

Zpět na Maďarsko