Skupinu založil v roce 1977 ve Varšavě bubeník Wojciech Morawski,baskytarista Zdzisław Zawadzki a kytarista Zbigniew Hołdys.

Sestava: 1977
Zbigniew Hołdys - g,voc
Zdzisław Zawadzki - bg
Basia Trzetrzelewska - voc
Ewa Korczyńska-Konarzewska - voc
Wojciech Morawski - dr

V roce 1980 se skupina představila v nové sestavě a s novým programem a vydala své první tzv. "Bílé album"

Sestava 1980
Zbigniew Hołdys - g,voc
Zdzisław Zawadzki - bg
Ryszard Sygitowicz - g
Piotr Szkudelski - dr

Sestava 1981
Zbigniew Hołdys - g, voc
Zdzisław Zawadzki - bg
Ryszard Sygitowicz - g
Piotr Szkudelski - dr
Grzegorz Markowski - voc

V roce 1982 odchází Sygitowicz a Zawadzki a místo nich nastupují Andrzej Urny a Andrzej Urny V těchto letech jsou Perfect nejpopulárnější polskou rockovou skupinou.V březnu 1983 ovšem Zbigniew Hołdys ohlásil rozchod skupiny.Nakrátko se dali dohromady v roce 1987, aby zahráli na 2 koncertech v Gdaňsku a Warszavě.V roce 1989 jsou Pefect opět na scéně bez zpěváka Markowského(zpívá Hołdys)a jedou na turné po klubech v USA. Jako první středoevropská kapela hrajou ve slavném klubu CBGB's (New York). V roce 1992 Hołdys opět rozpouští skupinu a stahuje se z hudebního dění. O rok později se Perfect opět vrací v nové sestavě bez Hołdyse a vydává nové album "Jestem".V roce 1997 Perfect vydávají album "Geny".Poté odchází Ryszard Sygitowicz, kterého nahradil Dariusz Kozakiewicz.O něco později opouští Perfect i Andrzej Nowicki a na jeho místě se objevuje Piotr Urbanek.V roce 1999 vyšlo album "Śmigło" a a uskutešnilo se turné k dvacátému výročí kapely.7.května 2000 umírá Andrzej Nowicki. I v novém tisíciletí kapela koncertuje a natáčí alba.

V současnosti vystupují v sestavě:
Grzegorz Markowski - voc
Jacek Krzaklewski - g
Dariusz Kozakiewicz - g
Piotr Szkudelski - dr
Piotr Urbanek - bg


Diskografie:


Perfect (1980)
Perfect Live (1983)
UNU (1983)
Perfect 1977-1991
Perfect 1991-1989
Historie nieznane '71 - '91
Live April 1,1987 (1992)
Live ’94 (1994)
Jestem (1994)
Ballady (1995)
Geny (1997)
Śmigło (1999)
Perfect Live `2001 (2001)
Perfect Symfonicznie (2001)
Schody (2004)
The best of.../Autobiografia (2005)
Z wtorku na srode CD a DVD live (2007)



Perfect

Live

UNU

1977-1991

1981-1989

Historie nieznane

Live 1987

Live ’94

Jestem

Ballady

Geny

Śmigło

Live 2001

Symfonicznie

Schody

The best of...





oficiální stránka:
perfect.interia.pl

fanklub stránka:
www.perfect.pl.tp

Zpět na Polsko