Začátky SBB neboli Silesian Blues Band se datují do roku 1971.Skupinu založil mladý baskytarista a pianista Józef Skrzek,který už předtím hrál ve skupině Breakout.Dalšími členy se stávají kytarista Apostolis Anthimos a bubeník Jerzy Piotrowski.Od konce roku 1971 doprovazejí Czesława Niemena jako skupina Niemen.V roce 1973 se rozcházejí a začínají hrát pod názvem SBB(Szukaj, Burz i Buduj).O rok později jim vychází první album.Celou druhou polovinu sedmdesátých let vydávahí alba a hojně koncertují nejenom ve východní Evropě.Poté se rozcházejí.Návrat SBB přichází až na začátku devadesátých let.




Diskografie:
SBB 1974
Nowy horyzont 1975
Pamięć 1976
Ze słowem biegnę do ciebie 1977
SBB (Supraphon) 1978
SBB (Amiga) 1978
Follow My Dream 1978
Welcome 1979
Memento z banalnym tryptykiem 1980
Slovenian Girls 1980
SBB w filharmonii: akt 1 1999
SBB w filharmonii: akt 2 1999
Absolutely Live '98! 1999
Good bye! 2000
Budai Ifjusagi Park 2001
Karlstad - live 2001
Trio 2002
Freedom Live Sopot '78 2002
Nastroje 2002
FCE 001: 22.10.1977, Gottingen, Alte Ziegelei 2004
Szczęśliwi z miasta N. DVD 2004
Odlot - Live 2004
New Century 2005


oficiální stránka:
www.sbb.pl


Zpět na Polsko