Kapelu založil baskytarista Károly Frenreisz po svém odchodu z Locomotiv GT v roce 1973. Předtím působil v Metro.Dalšími členy se stávají Gyula Papp(ex-Mini) – klávesy, bratr známé zpěvačky Judith Szücz Antal Gábor Szücz – kytara a bubeník Gábor Fekete z Hungarie. V této sestavě nahrávají první dvě alba A Rohanas(1974) a Ünnepnap(1975). V roce 1976 nahrazuje Feketeho Gábor Németh s ním Skorpió natáčejí Kélj fél(1977) a Gyere Velem(1978). V roce 1979 opouští Frenreisze zbytek kapely,aby založili novou skupinu Dinamit s Gyulou Vikidálem za mikrofonem.Osamocený Frenreisz staví nové Skorpio,které dále pokračuje v trojici. Přicházejí kytarista Tibor Tátrai,který prošel skupinami Syrius a General a bubeník Tamas Papp z Korálu. V této sestavě se zrodí alba Új Skorpio(1980) a Zene Tíz húrra és egy dobosra(1981). Po posledním albu Azt Beszeli Mar az Egesz Varos (1985) se skupina rozpadá. V roce 1993 vychází album A Show meggy tovább, na kterém se podílí sestava: Károly Frenreisz- bass, saxofon,zpěv Szücs Antal Gábor Szücs – kytara,zpěv Géza Pálvölgyi - klávesy Tamás Papp - bicí .Zároveň vychází Best of 1973-1993.



Diskografie:


Diskografie:
A Rohanas(1974)
Ünnepnap(1975)
Kélj fél(1977)
Gyere Velem(1978)
Új Skorpio(1980)
Zene Tíz húrra és egy dobosra(1981)
Aranyalbum 1973 - 1983 (1983)
Azt beszeli mar az egesz varos (1985) A Show meggy tovább (1993)
Best of 1973-1993 (1993)



A Rohanas

Ünnepnap

Kélj fél

Gyere Velem

Új Skorpio

Zene Tíz...

Aranyalbum

Azt beszeli...

A Show meggy...

Best of 1973-1993







Zpět na Maďarsko