Nejslavnější polská death metalová skupina byla založená v roce 1983 ve městě Olsztyn. V srpnu 2005 zemřel dlouholetý bubeník Krzysztof Raczkowski "Doc" ve věku 35 let .
Současná sestava:
Piotr Wiwczarek "Peter" - g,voc,Dariusz Brzozowski "Daray" - dr Maurycy Stefanowicz "Mauser" - g ,Marcin Nowak "Novy" - bg




Diskografie:
1989 Necrolust
1990 Morbid Reich
1993 The Ultimate Incantation
1993 The Darkest Age - Live
1994 Sothis
1995 An Act Of Darkness/I.F.Y.
1995 De Profundis
1996 Future Of The Past
1997 Reborn In Chaos
1997 Black To The Blind
1998 Kingdom
1998 Live In Japan
2000 Litany
2001 Reign Forever World
2002 Angel Of Death
2002 Revelations
2003 Blood
2004 The Beast
2005 The Art of War



oficiální stránka:
www.vader.pl



Zpět na Polsko